• Home
  • Desserts
  • Zabaglione – een zalige dessertsaus met maar 3 ingrediënten
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stuks Eidooiers
4 eetlepels Suiker
120 ml Marsalawijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zabaglione – een zalige dessertsaus met maar 3 ingrediënten

Met maar 3 ingrediënten maak je zelf een zalige Zabaglione!

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zabaglione is een saus voor bij het dessert gemaakt van maar 3 ingrediënten. Namelijk eidooiers, suiker en marsala wijn en het is me toch een partij lekker. Ik maakte dit naar recept uit de Zilveren Lepel, de Italiaanse kookbijbel zeg maar. En het is zo eenvoudig. 

Het lekkerste is zabaglione als je hem warm serveert. Je maakt hem dus pas voor het serveren. Het is een kwestie van 5-10 minuten au bain marie kloppen en dan ben je er al. 

Serveer met ijs en fruit en je dessert is werkelijk geweldig. 

Check de video waarin ik het stap voor stap laat zien. 

Steps

1
Done

WAT MOET JE DOEN?

Scheid 4 eidooiers van het eiwit en doe in een vuurvaste schaal.
Verhit een pannetje met water en zet hier de schaal bovenop (au bain marie).
Voeg 4 eetlepels suiker bij en begin met kloppen met een garde.
Voeg tijdens het kloppen 120 ml marsalawijn bij.
Klop ca. 5-10 minuten tot je een dikke schuimige saus hebt.
Serveer warm, eventueel met ijs en fruit.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
curry stoofschotel 1
previous
Curry Stoofschotel
zoete aardappelsalade 1
next
Zoete aardappelsalade
curry stoofschotel 1
previous
Curry Stoofschotel
zoete aardappelsalade 1
next
Zoete aardappelsalade

Add Your Comment