0 0
Wrap tulband met Fajita vulling!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 stuks Wraps groot
500 gram Kipfilet
2 stuks Paprika rood en oranje
1 stuks Ui
300 gram Geraspte kaas
1 flinke eetlepel Tomatenpuree
1 zak Tortilla chips
Kruidenmix
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Chilipoeder
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Zout
1 theelepel Zwarte peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wrap tulband met Fajita vulling!

Deze wrap tulband is superleuk serveren en echt verrukkelijk!

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Kruidenmix

Directions

Share

Jullie hebben vast wel gehoord van Tasty, die met die leuke filmpjes van een paar minuten waarin ze dan in een handomdraai de mooiste en lekkerste dingen op tafel toveren. Ik vind dat heerlijk om naar te kijken en zag vorige week deze wrap tulband voorbij komen. Wauw dat zag er lekker en leuk uit, die wil ik proberen!
En zo  gezegd zo gedaan, ik ben aan de slag gegaan samen met Nance (die bleef eten) en het was zo makkelijk! Hij lukt in één keer. Bij Tasty gebruikte ze een gehaktvulling, ik heb dat veranderd in een fajita kip vulling. Wel heb ik de tortilla chips erin gelaten in het midden, ik denk dat dat voor de versteviging is en het is ook heel lekker!

wrap tulband

Serveer met heerlijke verse guacamole. Wil je hier een goed recept van, klik dan hier (beste guacamole ever). Leuk op een feestje, wij haalden er 8 grote stukken uit maar snij je wat smaller dan haal je er zeker 10-12 stukjes uit en het is vrij machtig. Als maaltijd kan je er ongeveer met 4 personen van eten. 

Wil je deze wrap tulband zelf maken kijk dan hieronder naar de stappenbeschrijving (inclusief foto’s). De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Eet smakelijk alvast! 

wrap tulband 2

 

Steps

1
Done

VULLING

Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij de mobiele versie).
Snij 500 gram kipfilet in blokjes, een ui fijn en een rode en oranje paprika in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een grote pan of wok. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg de gesneden paprika en ui bij. Bak ca. 5 minuten, voeg dan de kruidenmix bij van 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder.
Voeg een flinke eetlepel tomatenpuree bij en roer goed door en laat nog ca. 10 minuten op een laag vuur prutten.

2
Done

TULBAND

Vet een tulbandvorm in met boter of olie.
Snij 8 grote wraps in 4 repen (zie foto).
Hou de zijkanten apart en ga met de middelste twee repen de binnenkant van de tulbandvorm bekleden.
Vul hem eerst met een laagje geraspte kaas met hier overheen een laag van het kip mengsel. Bekleed dit met de zijkanten van de wrap. Doe hier weer wat kaas over en leg hier een laag tortilla chips overheen. Bekleed weer met de zijkanten van de wraps en vervolgens de laatste laag weer met kaas en het kipmengsel. Leg hier nog wraps overheen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de tulband 45 minuten.
Laat ca. 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Zet een bord op de bovenkant van de bakvorm en draai hem dan om. Haal voorzichtig de vorm ervan af en daar is je wrap tulband.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tulband
previous
Milka Peanut Caramel Tulband
speksaté 1
next
Speksaté!
tulband
previous
Milka Peanut Caramel Tulband
speksaté 1
next
Speksaté!

Add Your Comment