• Home
  • Diner
  • Vis Taco’s met avocado-ravigottesaus
0 0
Vis Taco’s met avocado-ravigottesaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Bloem
1,5 eetlepel Cajun kruiden
1 theelepel Bakpoeder
600 gram Kabeljauwfilet mag uit de diepvries
1 stuks Ei
1/2 theelepel Zout
8 stuks Soft taco mini
Zonnebloemolie
Sla
Bakpapier
Ravigottesaus
3 eetlepels Fritesaus
1 eetlepel Kappertjes
1/4 stuks Augurk
1 stuks Avocado
2 filets Ansjovis uit blik
1/2 stuk Rode ui

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vis Taco’s met avocado-ravigottesaus

Binnen een half uur genieten van je zelfgemaakte vis taco's!

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • Ravigottesaus

Directions

Share

Het lijkt een hele toestand maar deze vis taco’s heb je echt binnen een half uur zelf gemaakt. Het is een kwestie van vis in stukken snijden, beslag maken, vis door het beslag, even kort bakken in de olijfolie voor dat lekkere krokante bruine korstje en nog 10 minuten in de oven. In die 10 minuten maak je de avocado-ravigottesaus, die echt the bomb is en deze vis taco’s helemaal afmaakt en dan zit je te smullen hoor!

vis taco's 3

Met dit recept beleg je 8 kleine soft taco’s. En per persoon eet je ongeveer 2 of 3 vis taco’s. Ik at er 2 en Richard maar liefst 4! We vonden het allebei erg lekker. De kids hebben het niet geproefd want Sofia was ziek en Liam at bij een vriendje. 

Hoe je deze vis taco’s zelf maakt dat vind je in de stappenbeschrijving. Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). Wist je dat je heel eenvoudig een lijst voor jezelf maakt met wat je nog moet halen? Je kan bij de ingrediëntenlijst op het rondje ernaast klikken als je het ingrediënt al in huis hebt. Dan streep je het door en zie je heel duidelijk de ingrediënten die overblijven. Superhandig!

Eet smakelijk alvast. 

vis taco's 2

Steps

1
Done

VIS KRUIDEN

Voor volledige ingrediëntenlijst check bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Dit recept is voor 8 kleine soft taco's. Ongeveer 2-3 taco's per persoon.

Laat 600 gram kabeljauwfilet (andere stevige witvis mag ook) ontdooien en dep hem droog. Snij in kleine stukken.
Meng in een kom 100 gram bloem met 1,5 eetlepel cajun kruiden, 1 theelepel bakpoeder en een 1/2 theelepel zout door elkaar. Kluts met een garde het ei erdoorheen, dan krijg je een klonterig geheel.
Voeg beetje bij beetje kleine beetjes water bij en blijf met je garde roeren tot je een glad maar dik beslag hebt.
Haal de vis door dit beslag en leg apart op een bord.

2
Done

VIS BAKKEN

Leg de bakplaat van de oven klaar bekleed met bakpapier en warm de oven voor op 180 graden.
Doe een laag zonnebloemolie (ca. 1-2 cm, in een diepe pan, net genoeg dat de vis niet helemaal onder gaat.
Verhit de olie en bak hier heel kort de vis om en om bruin in per 6 stuks ongeveer (afhankelijk van de grootte van je pan). Het gaat alleen om het bruine korstje, ze hoeven nog niet gaar te zijn dus ongeveer 1-1,5 minuut.
Schep de gebakken vis met een zeeflepel uit de olie en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de vis nog ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.

3
Done

AVOCADO-RAVIGOTTESAUS

Maak in de tijd dat de vis in de oven staat de ravigottesaus.
Doe 3 eetlepels mayonaise, een kwart augurk, 2 ansjovisfilet, 1 eetlepel kappertjes, 1 avocado en een 1/2 rode ui in een hakmolen en maal fijn tot een saus.

4
Done

WRAP IT UP

Doe eerst wat sla in de taco, leg hier de gebakken vis op en snij de andere helft van de rode ui in smalle ringen en beleg de vis hiermee.
Verdeel wat van de avocado-ravigottesaus en smullen maar!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappel lasagne 1
previous
Zoete aardappel lasagne – makkelijk en gezond!
zoetzure kip 1
next
Zoetzure kip
zoete aardappel lasagne 1
previous
Zoete aardappel lasagne – makkelijk en gezond!
zoetzure kip 1
next
Zoetzure kip

Add Your Comment