0 0
Speculaas Cheesecake met Caramel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Speculaas
125 gram Roomboter
500 gram Mascarpone
125 gram Creme fraiche
3 stuks Eieren
50 gram Suiker
125 ml Caramelsaus Bijvoorbeeld van Tova
1 stuks Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Speculaas Cheesecake met Caramel

Deze cheesecake met speculaasbodem is supermakkelijk te maken en echt heel erg lekker!

  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Mega easy om deze speculaas cheesecake te maken want maar 2 stappen. Het maken van de bodem en het maken van de vulling en daarna doet de oven het werk. En hij is lekkerrr!

Er zit een licht caramel smaakje aan en bij het serveren is het heel lekker om er nog wat caramelsaus overheen te gieten. Natuurlijk kan je die zelf maken, dat is echt superlekker maar in de supermarkt heb je ook kant en klare saus, omdat hij door de cheesecake gaat proef je het verschil echt niet. Gewoon makkelijk doen deze keer. Lekker uit een potje. 

Ik maak hem regelmatig en het is altijd een succes. Ook als toetje want serveer er een bolletje ijs bij en wat fruit en  je hebt een makkelijk maar indrukwekkend toetje. 

Hoe je deze speculaas cheesecake zelf maakt dat vind je hieronder. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Speculaas cheesecake 2 

 

 

Steps

1
Done

DE SPECULAASBODEM

Vet een springvorm van ca. 22 cm in met boter of olie en knip voor de bodem een rondje uit van bakpapier (dan haal je de cheesecake er makkelijker uit).
Doe 250 gram speculaasjes in een keukenmachine met 125 gram gesmolten roomboter en maal fijn.
Druk de gemalen speculaas in de bodem van de springvorm en druk hem ook tegen de ingevette zijkanten aan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done

DE VULLING

Mix 500 gram mascarpone met 125 gram creme fraiche en 50 gram suiker. Voeg 3 eieren bij en 100 ml caramelsaus en zorg dat het een glad mengsel wordt (hou een klein beetje caramelsaus apart zodat je die over de stukjes cheesecake kan gieten bij het serveren).
Giet de vulling over de bodem en zet ca. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Hij kan nog een beetje zacht zijn in het midden maar dat stijft nog op.
Laat de cheesecake volledig afkoelen, maak hem het liefst een dag vantevoren zodat hij goed op kan stijven in de koelkast (ochtend maken, in de avond serveren kan ook natuurlijk).
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoenrisotto 2
previous
Pompoenrisotto met kipworstjes
rode aardappels met spek
next
Rode aardappels met spek
pompoenrisotto 2
previous
Pompoenrisotto met kipworstjes
rode aardappels met spek
next
Rode aardappels met spek

Add Your Comment