• Home
  • Diner
  • Snelle makkelijke currysoep (met kip en noedels)
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kipfilet
1 stuks Ui
4 teentjes Knoflook
ter grootte van 1 eetlepel Verse gember
6 kleine Maggi blokje
200 ml Kokosmelk
125 gram Noedels
1,5 eetlepel Curry Madras kruiden
Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snelle makkelijke currysoep (met kip en noedels)

Een hele snelle en makkelijke currysoep die ook nog eens goddelijk smaakt!

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Dit is zo’n heerlijke, eenvoudige currysoep. Je hebt hem snel op tafel en het is echt een hele maaltijd met de noedels en de kip. Serveer met vers naan brood, daar heb ik een lekker recept van en die vind je hier. Maar wil je echt een makkelijke maaltijd haal dan een afbak naan brood en je zit echt binnen een half uur aan tafel met je vers gemaakte soep. 

Geen ingewikkelde ingrediënten of moeilijke toestanden. Ik gebruik één kruidenmix, de curry madras om deze currysoep op smaak te krijgen. 

currysoep 2

 

 

Wil je zelf deze currysoep maken. De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie) en kijk voor de stappenbeschrijving onderaan de pagina. 

 

Steps

1
Done

KIP EN BOUILLON

Breng 2 liter water aan de kook met 6 kleine Maggi blokjes (3 kippenbouillonblokken kan ook).
Voeg 500 gram kipfilet (hele stukken) toe en laat dit ca. 15 minuten koken.
Zodra de kip gaar is haal het uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Zet even apart.

2
Done

KRUIDENMIX

Snij 1 grote ui, 4 teentjes knoflook en een stukje verse gember ter grootte van een eetlepel fijn.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de uien glazig en voeg dan de knoflook en gember bij.
Laat ca. 5 minuten bakken op een laag vuur en voeg dan 1 eetlepel curry madras kruiden bij, roer goed door en laat nog eens 5 minuten bakken.

3
Done

ALLES BIJ ELKAAR

Voeg 200 ml kokosmelk aan de bouillon toe en roer goed door.
Voeg ook het uienmengsel bij en roer door de soep.
Voeg nog een halve eetlepel curry madras kruiden aan de soep en voeg nu de kip toe.
Tot slot 125 gram noedels en laat ca. 15 minuten op een laag vuur garen.
Serveer met naan brood.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip wraps
previous
Italiaanse kip wraps
kip wraps
previous
Italiaanse kip wraps

Add Your Comment