0 0
Rode aardappels met spek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo Rode aardappels Pomme rouge
300 gram Spekreepjes
240 ml Basis voor uiensoep Maggi heeft een pot

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode aardappels met spek

Rode aardappels met spek is een ideaal gerecht om bij vlees of vis te serveren. En ook nog eens heel makkelijk om te maken!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Oké, de eerste keer dat ik deze rode aardappels met spek at had ik ze niet zelf gemaakt. Namelijk Richard had ze gemaakt! Wie mijn blog een beetje volgt weet dat Richard niet echt een keukenprins is en helemaal niet van koken houdt (hij laat soms nog iets aanbranden wat hij alleen maar op hoeft te warmen) maar alle credits gaan naar hem deze keer want het zijn echt hele lekker aardappels. 

We hebben altijd hele gezellige eetavondjes met een bevriend stel (Sandra en Richard, super praktisch, we zijn allebei san en ries haha) waarbij we dan allebei wat lekkers maken. Het is dan eigenlijk altijd zo dat ik wat maak en de andere Richard (we noemen hem Richard 2 ;-)

Maar nu hadden Sandra en Richard 1 (mijn Richard zeg maar, snap je het nog?) zelf besloten om eens te gaan koken voor ons. Wat natuurlijk hilarische taferelen opleverde (wil je de beelden daarvan zien, die komen in vlog 9 as. maandag). Anyhow, naast de hilariteit leverde het ook echt hele lekkere gerechten op want ze hadden heel erg hun best gedaan. 

Richard 1 had onder andere deze aardappeltjes gemaakt en die zijn heel eenvoudig te maken. Ik vond het zo’n leuk recept (die hij weer van een filmpje had van My Taste of The taste of zoiets dergelijks, met een aanpassing want niet alle ingrediënten waren in NL te krijgen) dat ik dacht die ga ik maken voor mijn blog want jullie willen vast ook wel zo’n eenvoudig recept! 

Rode aardappels met spek en uiensoep! Ja je leest het goed, je gooit er gewoon een scheut basis voor uiensoep bij (Maggi heeft zo’n pot, niet gesponserd). Gedroogde uiensoepkruiden hebben we niet gevonden hier in NL dus dan maar zo en dan krijg je hele juicy, smeuiïge aardappels. 

Gewoon leuk voor de “gewone” maaltijd maar ook ideaal met de feestdagen. 

Hoe je deze rode aardappels (pomme rouge) maakt vind je hieronder. 

Steps

1
Done

HOE MAAK JE HET?

Verwarm de oven voor op 240 graden.
Verhit een pan zonder boter of olie en bak hierin 300 gram spekreepjes ca. 3 minuten.
Snij 1 kg rode aardappels in vieren en voeg deze bij de spekjes, bak ca. 2 minuten mee.
Voeg tot slot 240 ml basis voor uiensoep bij (dat is ca. de helft van een Maggi pot) en roer goed door.
Doe alles in een ovenschaal (liefst met anti aanbaklaag) en zet ca. 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege nog 1 x goed door elkaar.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Speculaas cheesecake 1
previous
Speculaas Cheesecake met Caramel
lava cake
next
Lava Cakes – Makkelijke kerstdesserts &So
Speculaas cheesecake 1
previous
Speculaas Cheesecake met Caramel
lava cake
next
Lava Cakes – Makkelijke kerstdesserts &So

Add Your Comment