0 0
Pompoenrisotto met kipworstjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuks Flespompoen
250 gram Risotto gewicht is ongekookt
1 stuks Ui
1 stuks Kippenbouillonblok
500 ml Gekookt water
4 stuks Kippenbraadworstjes
1 koffielepel zeezout
4 eetlepels Olijfolie
1 velletje Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoenrisotto met kipworstjes

Deze maaltijd lijkt fancy maar je hebt hem echt zo gemaakt en smaakt geweldig!

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik maakte deze pompoenrisotto en we vonden het zo lekker!! Een heerlijke combinatie met een kipworstje er bij. De pompoenrisotto maak je heel eenvoudig zelf. Van een flespompoen maak je heerlijke pompoenpuree en daarna dat roer je door je gekookte risotto. 

Risotto maken vond ik in het begin heel ingewikkeld, het blijft zo lang hard. Maar met een beetje beleid en geduld kom je een heel eind. Ik zet er nu gewoon een halve liter kippenbouillon naast en blijf kleine beetjes erbij gieten als de risotto de bouillon heeft opgenomen, dat werkt heel goed. Zodra hij gaar is roer je de pompoenpuree erdoor en dan is het smullen maar. 

De ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie) en de stappen hieronder. 

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

POMPOEN

Snij 1 flespompoen in blokjes, snij de schil eraf.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de blokjes pompoen over.
Bestrooi met 1/2 eetlepel zeezout en besprenkel met olijfolie.
Zet ca. 15-20 minuten in de oven.

2
Done

RISOTTO

Los 1 kippenbouillonblok in 500 ml gekookt water op. Doe dit in een maatbeker zodat je de bouillon makkelijk bij de risotto kan schenken.
Snij 1 ui fijn. Verhit olijfolie in een diepe pan en bak hierin de fijngesneden ui ca. 2 minuten al roerend glazig.
Voeg de 250 gram risotto bij en voeg een flinke scheut bouillon bij. Roer dit door.
Als de bouillon is opgenomen door de risotto herhaal je dit net zolang tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Hou 1 scheut bouillon over om door de pompoenpuree te doen.

3
Done

KIPWORSTJES

Bak 4 kipworstjes om en om bruin en vervolgens nog ca. 15 minuten met de deksel op de pan gaar.

4
Done

POMPOENPUREE

Zodra de blokjes pompoen gaar zijn doe je ze in een blender of beker met staafmixer. Voeg er 1 scheut kippenbouillon bij en maal fijn tot een gladde puree.
Als de risotto gaar is voeg je de helft van de puree bij. Roer goed door de risotto terwijl het vuur nog laag staat. Voeg eventueel nog meer pompoenpuree bij, dit kan je zelf bepalen qua smaak. De rest kan je invriezen voor een andere keer.

5
Done

EET SMAKELIJK!

Zodra de pompoenpuree door de risotto heen is geroerd is je heerlijke pompoenrisotto klaar.
Serveer lekker met 2 kipworstjes per persoon.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
spinazie stamppot
previous
Spinazie stamppot met Five spice speklappen
Speculaas cheesecake 1
next
Speculaas Cheesecake met Caramel
spinazie stamppot
previous
Spinazie stamppot met Five spice speklappen
Speculaas cheesecake 1
next
Speculaas Cheesecake met Caramel

Add Your Comment