0 0
Pittige Chili met rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Rundergehakt
1 blikje Zwarte bonen
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Chilipoeder
1 stuks Rode ui
1 stuks Rode paprika
1 teentje Knoflook
1 klein blikje Tomatenpuree
1 eetlepel Suiker
1/2 stuk Runder bouillonblok

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pittige Chili met rijst

Een hele pittige chili gecombineerd met rijst.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze chili is spicey!! Maar dat kan je natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Ik was een beetje uitgeschoten met de chilipoeder. Ik deed een koffielepel chilipoeder en een theelepel is echt genoeg, geloof me. Ik kan heet eten. Maar lekker was het wel!! Heerlijk zelfs en gezond. 

Snel op tafel dus deze chili met rijst bevat alle ingrediënten voor een maaltijd waar we van houden. 

Normaal doe ik kidneybonen in chili con carne maar dit keer doe ik zwarte bonen. Die heb ik recentelijk ontdekt, at ze eigenlijk nooit, en vindt ze heerlijk, vooral gecombineerd met rijst. Verder is gemalen komijn een belangrijk ingrediënt in chili want dat geeft het die typische smaak en natuurlijk de chilipoeder, duh! 

Wat er verder allemaal in deze chili met rijst gaat dat vind je bovenaan in de ingrediëntenlijst en onderaan vind je de stappen die je moet volgens om hem te maken. 

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

BAKKEN

Kijk voor de ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Snij 1 ui, 1 teentje knoflook en 1 rode paprika fijn (kan ook in de keukenmachine, lekker snel en makkelijk).
Verhit een pan en bak hierin 300 gram rundergehakt al prakkend bruin. Voeg na een paar minuten de fijngesneden ui paprika en knoflook bij.
Voeg ook een theelepel gemalen komijn en een theelepel chilipoeder bij, roer goed door.

2
Done

BONEN ERBIJ

Voeg een klein blikje tomatenpuree bij en een eetlepel suiker en roer dit goed door.
Voeg een half runderbouillonblok bij en ca. 100 ml water.
Tot slot een blikje zwarte bonen, eerst even uit laten lekken.
Alles goed door elkaar roeren en nog ca. 5-10 minuten laten prutten op laag vuur.
Kook in de tussentijd de rijst. Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
groentesoep met orzo 1
previous
Goed gevulde groentesoep met orzo
chimichurri kip wraps 1
next
Chimichurri kip wraps
groentesoep met orzo 1
previous
Goed gevulde groentesoep met orzo
chimichurri kip wraps 1
next
Chimichurri kip wraps

Add Your Comment