0 0
Pindakoeken met witte chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Roomboter
250 gram Lichtbruine basterdsuiker
300 gram Zelfrijzend bakmeel
1 stuks Ei
200 gram Ongezouten pinda's
200 gram Witte chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pindakoeken met witte chocolade

Binnen een half uur maak je deze zalige pindakoeken met witte chocolade

  • Serves 15
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Koekjes bakken vind ik één van de leukste dingen om te doen. Het kan bijna niet mislukken en ze zijn vaak zoveel lekkerder dan uit een pakje. Daar ga je wel even voor in de keuken staan. En met even bedoel ik vaak maar een half uurtje want zoveel tijd kost het niet om zelf verse koekjes te maken. 

Deze pindakoeken stond al wat langer op mijn lijstje maar het kwam er maar niet van. Dat komt mede omdat ik heel vaak het verzoek krijg om de double chocolate chip pecan koeken te bakken van mijn vrienden en familie en dat doe ik dan altijd maar braaf ;-)

Maar deze pindakoeken met witte chocola ging er ook heel goed in bij iedereen inclusief bij mijzelf. 

 

Ingrediënten voor ca. 15 pindakoeken

250 gram roomboter

250 gram lichtbruine basterdsuiker

1 ei

300 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram pinda’s ongezouten

200 gram witte chocolade

bakpapier

 

Hoe je zelf deze lekkere pindakoeken met witte chocolade maakt vind je hieronder in de stappenbeschrijving. 

 

pindakoeken 2

Steps

1
Done

MIXEN

Mix 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) met 250 gram lichtbruine basterdsuiker tot een romig geheel en voeg halverweg 1 ei toe.

2
Done

SCHEPPEN

Schep met een opscheplepel 300 gram zelfrijzend bakmeel door het mengsel (dus niet met de mixer), je krijgt eerst een kruimelig deeg maar blijf scheppen en een beetje prakken met je lepel.
Zodra je een wat dikker deeg krijg voeg je ca. 175 gram pinda's bij en 200 gram in blokjes gesneden witte chocolade, dit schep je erdoor met je lepel, af en toe een beetje drukken.

3
Done

BAKKEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel ca. 9 bolletjes ter grootte van een flinke eetlepel over de bakplaat. Je pakt een flinke eetlepel en maakt er met je hand een grof bolletje van, dit zakt uit in de oven.
Bij de tweede ronde kan je nog ca. 6 bolletjes maken.
Bak de pindakoeken ca. 15 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
big mac 1
previous
Big Mac Copycat
dubbeldekker taco
next
Dubbeldekker Taco’s
big mac 1
previous
Big Mac Copycat
dubbeldekker taco
next
Dubbeldekker Taco’s

Add Your Comment