• Home
  • Diner
  • Pasta Paprikasaus met Italiaanse ballen
0 0
Pasta Paprikasaus met Italiaanse ballen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 stuks Puntpaprika
250 gram Verse pasta
1 handje Parmezaanse kaas
1 stuks Maggi blokje
200 ml Water
100 ml Kookroom light
1 theelepel Knoflookpoeder Verse knoflook kan ook
500 gram Gehakt Runder of half om half
1 stuks Ei
40 gram Gehaktkruiden Italiaans Bv van Verstegen
Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pasta Paprikasaus met Italiaanse ballen

Een heerlijke verse pastamaaltijd! Zelf gemaakte pasta paprikasaus met Italiaanse ballen.

  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze pasta paprikasaus was een groot succes hier aan tafel. De kids vonden het heerlijk en wij ook! Het leek me heel lekker om eens een andere groente te gebruiken voor pastasaus dan tomaten. En dan is puntpaprika een top vervanger want heerlijk mild en een beetje zoetig van smaak. Ik vind puntpaprika het lekkerst als hij gegrild is dus even kort grillen onder de grill in de oven. Het velletje eraf en snijden. De saus is lekker mild maar je kan hem natuurlijk pittig maken met wat chilipoeder. Dat heb ik nu niet gedaan want de kids vinden dat niet zo heel lekker. Er zit nog kookroom en knoflookpoeder bij en wat bouillon en dan krijg je echt de lekkerste paprikasaus. 

Ik krijg eens per seizoen een heerlijke Foodybox van Kroon op het werk (een PR bureau) met allemaal heerlijke food dingen die ik uit kan proberen en ik had de laatste keer een zakje Italiaanse kruiden gehaktmix gekregen van Verstegen, die heb ik door de gehaktballen gedaan. Lekker makkelijk en ze zijn meteen op smaak. Echt een zalige smaak krijg je aan je ballen, alleen nog een eitje erdoor en bakken maar. 

Gebruik bij voorkeur verse pasta voor deze pasta paprikasaus want dat is echt verreweg het lekkerste! 

 

pasta paprikasaus 2

Steps

1
Done

PAPRIKASAUS

Check de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Dit recept is voor ca. 2 volwassnenen en 2 kids, wil je er met 4 volwassenen van eten reken dan het dubbele.
Zet de oven op de grillstand en besprenkel 3 puntpaprika's met olijfolie.
Zet de paprika ca. 5 minuten per kant onder de grill, hou het goed in de gaten want het kan snel gaan.
Haal de paprika uit de oven en snij door de helft, schraap het velletje eraf en snij in grove stukken.
Doe de paprika in een blender en voeg een maggi bouillonblokje bij en 200 ml heet water. Blend tot een gladde saus.
Doe de saus in een steelpannetje een laag vuur en voeg 100 ml kookroom light bij en 1 theelepel knoflookpoeder. Roer goed door.

2
Done

GEHAKTBALLEN

Meng 500 gehakt met 1 zakje Italiaanse gehaktkruiden en 1 ei en maak kleine balletjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes om en om bruin en nog ca. 10 minuten op middelhoog vuur gaar.
Voeg nu de paprikasaus bij en 1 handje Parmezaanse kaas en laat nog ca. 5 minuten garen.

3
Done

PASTA

Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven en laat goed uitlekken.
Doe de pasta bij de gehaktballen en paprikasaus en schep alles goed door elkaar.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoetzure kip 1
previous
Zoetzure kip
THUMBNAIL
next
Krokante drumsticks maken met Liam!
zoetzure kip 1
previous
Zoetzure kip
THUMBNAIL
next
Krokante drumsticks maken met Liam!

Add Your Comment