0 0
Mini Quesadillas met gehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stuks Kleine wraps
300 gram Rundergehakt
1 stuks Rode paprika
1 stuks Ui
2 eetlepels Tomatenpuree
1/2 eetlepel Suiker
150 gram Cheddarkaas
Kruidenmix
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Zout
1 theelepel Zwarte peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mini Quesadillas met gehakt

Lekkere quesadillas als lunch of snack bij de borrel maar natuurlijk ook heerlijk bij de avondmaaltijd!

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Kruidenmix

Directions

Share

Bij het steeds warmer wordende weer horen ook gezellige lunches of snacks bij de borrel. Deze mini quesadillas zijn daar een goed voorbeeld van. Superlekker en snel te maken. Een quesadilla is eigenlijk een soort Mexicaanse tosti. Je maakt hem van tortilla wraps en er kan vlees tussen en groente maar altijd kaas en dan het liefst cheddar. Ik gebruikte voor deze quesadillas een blok cheddar kaas die ik zelf raspte en dat is net iets lekkerder dan die plakjes cheddar. 

Serveer ze met verse guacamole, een lekker recept hiervan vind je hier

quesadillas 2

Maak eerst een gehaktprutje met kruiden en rasp de cheddar. Dan beleg je de wraps daarmee en bak je ze om en om bruin in de pan. De kaas smelt en dan heb je een heerlijke quesadilla die natuurlijk ook prima kan bij het avondeten! 

De volledige ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie) en de stappenbeschrijving vind je hieronder.

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

VULLING

Hak 1 rode paprika en 1 ui fijn in de hakmolen.
Verhit een pan en prak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de fijngehakte ui en paprika bij.
Meng 1 theelepel knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, zout en zwarte peper door elkaar en meng door door het gehakt.
Voeg na ca. 4 minuten 2 eetlepels tomatenpuree bij en een halve eetlepel suiker. Roer goed door en laat op een laag vuur nog een paar minuten doorgaren.

2
Done

WRAPS

Rasp ca. 150 gram cheddarkaas.
Leg 8 kleine wraps op een plank. Beleg 4 wraps met een handje cheddar kaas en verdeel hier het gehakt over. Doe weer een handje cheddar op het gehakt en leg de overige 4 wraps erboven op.
Verhit een schone pan met anti aanbaklaag en bak hier de quesadillas om en om bruin. Een paar minuten op een laag vuur aan de ene kant, dan voorzichtig omdraaien met een spatel en nog een paar minuten op de andere kant.
Serveer met verse guacamole en eventueel creme fraiche.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rolo muffins
previous
Rolo Muffins maken met je kids!
curry stoofschotel 1
next
Curry Stoofschotel
rolo muffins
previous
Rolo Muffins maken met je kids!
curry stoofschotel 1
next
Curry Stoofschotel

Add Your Comment