0 0
Milka Peanut Caramel Tulband

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Zelfrijzend bakmeel
250 gram Roomboter
200 gram Suiker
2 zakjes Vanillesuiker
4 eieren Eieren
4 eetlepels Melk
Topping
1 reep van 276 gram Milka Peanut Caramel
200 gram Suiker
100 ml Water
100 ml Vloeibare slagroom
200 gram Melkchocolade
Vulling
100 gram Mon Chou
80 gram Roomboter
2 eetlepels Poedersuiker
50 gram Ongezouten pinda's
2 eetlepels Honing

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Milka Peanut Caramel Tulband

OMG! Deze tulband is heaven! En je maakt hem gewoon zelf in je eigen keuken.

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Topping

  • Vulling

Directions

Share

Ik zag een filmpje op Pinterest waar ze een tulband vulde met een soort pindakaas vulling en ik dacht oeehhh gevulde tulband. I like it. Dus ik ging nadenken, filosoferen, fantaseren over waar ik mijn tulband mee wilde vullen. En weet je, al die tijd lag het antwoord gewoon voor mijn neus. De Milka Peanut Caramel reep is echt één van mijn favoriete repen en dit is geen gesponsord bericht! Ik wilde mijn tulband laten inspireren door deze reep (een soort hommage). Oké grapje natuurlijk, zo serieus ben ik nou ook weer niet over eten maar het klinkt leuk. 

Milka Peanut Caramel Tulband 3

Deze tulband is dus wel geïnspireerd op die Milka Peanut Caramel reep en dat was een heel goed gelukt experiment. Ik vulde hem met een romige mon chou pinda caramel achtige vulling (nou dan ben je er eigenlijk al). Toen topte ik hem af met gesmolten chocola en romige caramelsaus en natuurlijk stukjes van die Milka reep. Et voila de Milka Peanut Caramel Tulband is geboren. 

Milka Peanut Caramel Tulband 4

Wil je een hele makkelijke versie dan kan je ook de vulling weglaten en alleen de toppings maken. Ik denk dat hij dan ook heel lekker is maar zo’n gevulde tulband is wel heel leuk serveren!

Hoe je hem zelf maakt vind je hieronder en de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie). 

Eet smakelijk alvast! 

Milka Peanut Caramel Tulband 5

Steps

1
Done

TULBAND BAKKEN

Mix 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) met 200 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker tot een romig mengsel.
Voeg 250 gram zelfrijzend bakmeel bij en 4 eieren en 4 eetlepels melk. Mix tot een glad beslag.
Vet een tulbandvorm goed in en verwarm de oven op 170 graden.
Vul de vorm met het beslag en bak ca. 45-50 minuten in de oven.
Laat goed afkoelen.

2
Done

VULLING

Maak eerst de caramelsaus. Doe 200 gram suiker in een steelpannetje en voeg hier 100 ml water bij. Verhit dit en roer er niet in. Laat langzaam een lichtbruine kleur krijgen. Verwarm in de tussentijd 100 ml vloeibare slagroom (even kort in de magnetron of in een pannetje, niet koken maar verwarmen anders is het temperatuurverschil te groot tussen de caramel en room).
Voeg de slagroom bij als de suiker een caramelkleur heeft, zet het vuur meteen laag en blijf roeren met een garde (let op loeiheet). Het borrelt flink, en het kan een beetje klonten, blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Laat afkoelen.
Maak de vulling door 100 gram mon chou met 80 gram roomboter te mixen met 2 eetlepels poedersuiker. Voeg dan de helft van de caramelsaus bij en mix door elkaar. Zet in de koelkast om op te stijven.
Rooster de pinda's in een pan met 2 eetlepels honing. Laat afkoelen en roer ze dan door de vulling.
Zodra de tulband is afgekoeld draai je hem op zodat hij op z'n kop ligt. Maak met een koffielepel (iets groter dan een theelepel) een paar gaten in de tulband (zie foto). Kijk uit dat je niet door de zijkanten of bovenkant heen gaat.
Vul de gaten met de vulling op en zet even in de koelkast.

3
Done

Topping

Smelt 200 gram melkchocolade au bain marie (schaaltje boven een pannetje met water) en laat iets afkoelen.
Snij een reep van 276 gram Milka Peanut Caramel in grove stukken.
Draai de tulband, zodra hij uit de koelkast komt, om zodat de bovenkant weer boven is. Giet alle gesmolten chocolade erover. Giet hier een deel van de caramelsaus over (hou nog een klein beetje apart om later over de stukjes te gieten bij het serveren).
Verdeel meteen de stukjes Milka reep erover. Zet nog een uurtje in de koelkast om stevig te worden.
Haal minimaal een half uur voor serveren uit de koelkast.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
smoothies
previous
Smoothies maken met Liam en Sofia
wrap tulband
next
Wrap tulband met Fajita vulling!
smoothies
previous
Smoothies maken met Liam en Sofia
wrap tulband
next
Wrap tulband met Fajita vulling!

Add Your Comment