• Home
  • Kerst
  • Lava Cakes – Makkelijke kerstdesserts &So
0 0
Lava Cakes – Makkelijke kerstdesserts &So

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Pure Chocolade
100 gram Roomboter
60 gram Suiker
6 stuks Eieren
80 gram Bloem
1 mespunt Zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lava Cakes – Makkelijke kerstdesserts &So

Lava cakes is altijd een goed idee! Maar met kerst helemaal want ze zijn mega easy te maken en delicious!

  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

De kerstperiode is weer aangebroken en I LOVE IT!! De kerstboom staat al sinds gisteren en de buitenverlichting is dit weekend aan de beurt. Nu heb ik al 3 kerstmissen mijn blog en deel ik dus al 3 jaar lekkere kerstrecepten met jullie. 

Het eerste jaar deelde ik een paar van mijn favoriete kerstrecepten, waaronder de heerlijke Pavlova en Pana Cotta. Het tweede jaar deelde ik 3 lekkere kerstmenu’s, een klassiek kerstmenu, een Aziatisch menu en een Tapas menu. En dan vorig jaar, toen deelde ik van alles 2 recepten. Dus 2 soepjes, 2 salades, 2 aardappelgerechten, 2 vleesgerechten, 2 visgerechten enz. enz. enz. You get it. 

Je kan alles natuurlijk nog steeds vinden onder het kopje food – kerst om ideetjes op te doen. Er staat meer dan genoeg om een perfecte kerst te hebben met leuke makkelijke gerechten. 

En natuurlijk kom ik ook dit jaar weer met nieuwe kerstrecepten. Wat ga ik dit jaar allemaal delen met jullie? Alleen maar toetjes!

CHRISTMAS DESSERT MADNESS!! En dan alleen maar makkelijke kerstdesserts. 

Te beginnen met deze lava cakes. Want lava cakes zijn gewoon altijd een goed idee! En makkelijk joh. Ik heb een recept voor jullie, dat is gewoon een nailed it bij het kerstdiner. Ze zijn vloeibaar van binnen vandaar de naam lava cakes, de chocola vloeit er als lava uit.

De baktijd is heel kort en het beslag kan je s’middags al maken en gewoon op de aanrecht laten staan, afgedekt in een schaal. Wel zo makkelijk. Dan hoef je ze voor het serveren alleen nog maar 8-10 minuten te bakken (afhankelijk van je oven, is hij snel zet ze er maar 8 minuten in). 

Laat de lava cakes gesloten zodat iedereen hem zelf open kan snijden. Serveer met een bolletje ijs en wat fruit en je hebt een heel goed kerstdessert zelf gemaakt zonder al te veel moeite. 

 

 

Steps

1
Done

BESLAG MAKEN

Smelt 400 gram pure chocolade au bain marie (met een schaaltje boven een pannetje met kokend water) tot het helemaal vloeibaar is. Haal van het vuur.
Mix 100 gram roomboter (op kamertemperatuur) met 60 gram suiker tot een romig geheel.
Voeg 6 eieren, 80 gram bloem en een mespunt zout bij en blijf mixen met een keukenmachine op een middelhoge stand voor ca. 4 minuten.
Je krijgt een dik beslag. Je kan het beslag vantevoren maken en hem dan vlak voor het serveren in de oven bakken. Je hoeft het beslag niet in de koelkast te bewaren, dan stijft het teveel op, gewoon op kamertemperatuur.

2
Done

BAKKEN

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een cupcake bakvorm (of als je niet anders hebt kleine schaaltjes) goed in met boter.
Vul de vormpjes met ca. 2 flinke eetlepels beslag (net tot aan de rand, heb je grotere schaaltjes dan kan je 2 eetlepels aanhouden).
Zet ze ca. 8-10 minuten in de oven. Heb je een snelle oven dan hoeven ze maar 8 minuten.
Laat ze 5 minuten rusten in de bakvorm en haal ze er dan uit. Dan heb je en heerlijke vloeibare binnenkant! Laat ze gesloten zodat iedereen ze zelf open kan snijden. Serveer met wat fruit een een bolletje ijs.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
rode aardappels met spek
previous
Rode aardappels met spek
panna cotta caramel vanille 1
next
Caramel & Vanille Panna Cotta met een twist
rode aardappels met spek
previous
Rode aardappels met spek
panna cotta caramel vanille 1
next
Caramel & Vanille Panna Cotta met een twist

One Comment Hide Comments

Add Your Comment