0 0
Goed gevulde groentesoep met orzo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuks Courgette
3 stuks Tomaten
2 stuks Rode ui
2 teentjes Knoflook
2 stuks Rode puntpaprika
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Paprikapoeder
snufje Peper en zout
3 stuks Groentebouillonblokken
Water
100 gram Orzo gewicht is ongekookt
2 eetlepels Olijfolie
100 ml Kookroom light

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Goed gevulde groentesoep met orzo

Healthy en mega snel, daar houden we van. Deze groentesoep met Orzo is superlekker voor het hele gezin.

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Soms heb je zin in een lekker soepje maar niet om er een hele dag over te doen zoals bijvoorbeeld bij een lekkere kippensoep of groentesoep. Ook heerlijk en gezellig als het staat te prutten maar soms wil je gewoon snel.  

Dan is deze groentesoep met orzo echt heel geschikt. Je hebt hem namelijk binnen een half uur op tafel. Hij vult als een malle en is ook nog eens very very healthy. Boordevol verse groente en goed gevuld met orzo. Dat is een pastasoort in de vorm van rijst. Als je bovenaan de pagina zoekt op orzo vind je nog meer heerlijke recepten hiermee. 

Voor deze groentesoep met orzo had ik gekozen voor courgette, rode ui, puntpaprika, knoflook en tomaten maar je kan er natuurlijk alles in gooien wat je zelf lekker vindt. Gekruid met een beetje Italiaanse kruiden, peper en zout en paprikapoeder en in de groentebouillon gekookt. 

Dit soepje is ideaal op de sportavonden van jezelf of je kids. Want je maakt een grote pan en iedereen kan eten wanneer het uitkomt. Dan geef je toch iedereen weer een health meal. Broodje erbij en klaar ben je. 

Hoe je deze groentesoep met orzo zelf maakt leg ik je uit in de stappen onderaan de pagina. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan. 

Eet smakelijk alvast! 

Steps

1
Done

GROENTE SNIJDEN EN BAKKEN

Kijk voor de volledige ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij de mobiele versie).
Snij alle groente in grove stukken. (ontvel de tomaten eerst, door de onder te dompelen in gekookt water en daarna in koud water, dan trek je het velletje er zo af).
Verhit wat olijfolie in een soeppan (van 3 liter) en bak hierin de groente ca. 5 minuten.
Voeg de peper en zout naar smaak, 1 theelepel paprikapoeder en 1 eetlepel Italiaanse kruiden bij. Roer goed door.

2
Done

BOUILLON

Voeg de 3 groentebouillonblokken bij en giet er water bij tot de groente helemaal onder staat (ik gebruik een pan van 3 liter).
Laat dit op middelhoog vuur ca. 15 minuten koken.

3
Done

ORZO

Kook in de tussentijd de 100 gram orzo gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat uitlekken.

4
Done

GLAD MIXEN EN SMULLEN MAAR

Zodra de groente gaar is zet je de staafmixer in de soep tot je een gladde massa hebt.
Voeg de 100 ml kookroom light bij en de orzo.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Favo Kipnuggets van Sofia (uit de oven!!)
pittige chili met rijst 1
next
Pittige Chili met rijst
previous
Favo Kipnuggets van Sofia (uit de oven!!)
pittige chili met rijst 1
next
Pittige Chili met rijst

Add Your Comment