0 0
Zoete aardappel quiche

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 stuks Zoete aardappel
1 stuks Quiche deeg Tante Fanny taart en quichedeeg 32 cm rond
3 stuks Eieren
150 gram Boursin
100 ml Kookroom light
1 stuks Gele paprika
1 stuks Ui
1 teentje Knoflook
150 gram Champignons
1/2 stuks Courgette
100 gram Geraspte kaas
2 eetlepels Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoete aardappel quiche

Een heerlijke makkelijke quiche met zoete aardappel. Lekker bij een soepje of gewoon zomaar omdat je er trek in hebt.

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ik krijg heel vaak leuke foodpost van PR bureaus en daar zitten vaak nieuwe producten in. Zo kreeg ik deze week weer de leuke Foodybox van Kroon op het werk en daar zat ook de handige taart- en quichedeeg van tante Fanny in. Nog nooit gebruikt dus ik heb hem meteen van de week uitgeprobeerd om een zoete aardappel quiche te maken. Meestal is quichedeeg veel werk dus dit scheelt gewoon heel veel tijd. 

Het is een kwestie van uitrollen en in de bakvorm duwen. Zelf een lekkere vulling maken en hoppa de oven in. De quich en taartdeeg van Tante Fanny vind je gewoon in de supermarkt in een koelvak. Ik vond het mega handig en erg lekker. 

zoete aardappel quiche 2

zoete aardappel quiche 3

En deze zoete aardappel vulling met heel veel groente was heerlijk! Wij aten hem met de gegrilde puntpaprika soep, recept vind je ook op mijn blog. Klik hier. Dus een mega gezonde en vega maaltijd voor het hele gezin. 

Hoe je de zoete aardappel quiche zelf maakt vind je hieronder. De ingrediëntenlijst vind je door op het plusje te klikken bovenaan de pagina (voor de mobiele versie, anders in de linker balk). 

Eet smakelijk alvast!

Steps

1
Done

Bekleed een bakvorm met Tante Fanny quichedeeg. Uitrollen en in het bakpapier laten, dan hoef je de vorm niet in te vetten.
Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kook ze ca. 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done

Snij de paprika, courgette, ui, knoflook en champignons heel fijn of doe in de hakmachine.
Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de groente ca. 10 minuten.
Verdeel over de bodem van de quiche.

3
Done

Mix in een schaaltje de boursin met de 3 eieren en de kookroom light tot een glad geheel met een garde.

4
Done

Laat de zoete aardappel uitlekken na het koken en verdeel over de groente in de quiche. Giet hier het boursin mengsel overheen en de geraspte kaas.
Zet ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveer met een lekker soepje of heerlijk bij de borrel!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
watermeloen smoothie
previous
Watermeloen smoothie – lekker fris voor de zomer!
gehaktballen in ketjapsaus
next
Gehaktballen in ketjapsaus
watermeloen smoothie
previous
Watermeloen smoothie – lekker fris voor de zomer!
gehaktballen in ketjapsaus
next
Gehaktballen in ketjapsaus

Add Your Comment