0 1
Wraps krokante kip en coleslaw

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kipfilet
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Zwarte peper
1 theelepel Zout
10 eetlepels Paneermeel
1 stuks Eieren
10 eetlepels Bloem
4 stuks Grote wraps
75 gram Wortels julienne
200 gram Witte kool In smalle reepjes
3 eetlepels Mayonaise
3 eetlepels Yoghurt
2 eetlepels Suiker
2 eetlepels Witte wijn azijn
1/2 theelepel Peper en zout
Barbequesaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wraps krokante kip en coleslaw

Deze wraps met krokante kip zijn serieus lekker! Voor het hele gezin en zo gemaakt.

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst want het lijkt heel wat maar deze wraps krokante kip en de coleslaw heb je echt zo gemaakt. Je hebt alleen wat kruiden nodig en bloem, ei en paneer om de kip zo lekker van smaak en lekker krokant te krijgen.

De coleslaw maak je heel makkelijk zelf met maar een paar ingrediënten en het lekkerste is om deze een nacht in te laten trekken. Dan heb je de lekkerste coleslaw. Je kan er natuurlijk voor kiezen een kant en klaar bakje coleslaw te kopen maar geloof me het is zo gemaakt en echt veel lekkerder. 

De combinatie van die krokante kip en frisse coleslaw, met daaroverheen een flinke dot BBQ saus is echt zalig. Rollen maar en smullen maar. 

Met name de krokante kipstukjes, daar waren de kids (en wij ook) helemaal weg van en die maak je gewoon in de oven. Eerst bak je ze heel kort om en om bruin in de pan want dan krijg je ze mooi bruin en krokant, en daarna doe je ze nog een minuut of 5-10 in de oven. Hoe lang ze in de oven gaan dat ligt aan de grootte van je kipstukken. Hoe groter hoe langer het duurt voor ze gaar zijn. 

Hoe je zelf deze wraps krokante kip maakt lees je hieronder in de stappen! 

Steps

1
Done

Maak als eerste de coleslaw. Als je gesneden wortel en witte kool hebt gekocht hoef je het niet te snijden, anders snij je ze in smalle reepjes.
Meng in een schaal mayonaise en yoghurt met de suiker, peper en zout en witte wijn azijn tot een gladde dressing.
Schep hier de gesneden wortels en witte kool doorheen en laat dit minimaal 4 uur maar liefst langer (mag zelfs een hele nacht) afgedekt in de koelkast staan.

2
Done

Snij de kipfilet in grote stukken en meng de paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout erdoorheen. Laat dit ongeveer een half uur zo staan.

3
Done

Verdeel bloem, losgeklopt ei en paneermeel in 3 aparte schalen en haal de stukken kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de paneer. Leg apart op een bord tot je alle kipstukken hebt gedaan.
Verhit wat boter in een pan en bak de kipstukken om en om bruin, maar niet gaar. Leg de gebakken kipfilet in een stenen ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip nog ca. 5-10 minuten gaar (de tijd ligt aan de grootte van de kipstukken, hoe groter hoe langer).

4
Done

Verdeel eerst de coleslaw over de wraps en leg hier de krokante kipstukken op. Barbequesaus eroverheen en smullen maar!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta garnalen avocadosaus 1
previous
Pasta garnalen met avocadosaus
piadina
next
Piadina Caprese
pasta garnalen avocadosaus 1
previous
Pasta garnalen met avocadosaus
piadina
next
Piadina Caprese

Add Your Comment