0 0
Stroopwafelcake met caramelsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Zelfrijzend bakmeel
1 theelepel Baking soda
250 gram Roomboter
250 gram Suiker
4 stuks Eieren
4 stuks Melk
6 stuks Stroopwafels
Voor de caramelsaus
200 gram Suiker
120 ml Water
250 ml Vloeibare slagroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stroopwafelcake met caramelsaus

Om je vingers bij af te likken. En deze stroopwafelcake is ook nog een leuk om te maken!

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Voor de caramelsaus

Directions

Share

Het staat al een tijdje op mijn lijstje om een lekkere stroopwafelcake te bakken. Met wat stroopwafel kruimels in de cake en wat eroverheen en dan met caramelsaus. Afgelopen zaterdag  met Sofia een een vriendje van haar de keuken ingedoken. Sowieso altijd leuk om cake te bakken samen met kinderen. Ze kunnen heel veel zelf doen. Als je bijvoorbeeld alles al in schaaltjes en bakjes doet hoeven ze het alleen maar in de keukenmachine te kieperen. Dus de eieren doe ik al in een schaaltje zodat ze die niet zelf hoeven te breken. De kans op schilletjes is dan wat kleiner ;-)

De caramelsaus maken vinden sommige mensen nog lastig en ik was daar één van. Maar het is eigenlijk supermakkelijk, want je hoeft er niet veel aan te doen. Je moet vooral niet roeren tijdens het carameliseren. Nou dat moet lukken toch. Pas roeren met een garde als het een mooie bruine kleur heeft. Daarna wat voorverwarmde slagroom erdoor, beetje bij beetje en je hebt me toch een the bomb caramelsaus (ook voor over ijs enzo). 

Een beetje caramelsaus door de cake en een beetje eroverheen en dan over elk plakje nog een scheutje. Je kan nooit overdrijven met caramelsaus. 

De stukjes stroopwafel gaan ook door de cake maar die zakken naar de bodem. Ik vind dat niet zo erg want daardoor krijg je een hele lekkere knapperige bodem. 

Deze stroopwafelcake is superleuk en makkelijk om te maken. Luchtig met een knapperige bodem en bovenkant. Duik lekker met je kids de keuken in (of alleen) en maken dus!

 

stroopwafelcake 2

 

 

Steps

1
Done

CAKE

Kijk voor de ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij mobiele versie).
Zorg dat de eieren en roomboter op kamertemperatuur zijn.
Mix 250 gram roomboter en 250 gram suiker tot een romig mengsel
Meng 250 gram zelfrijzend bakmeel met de theelepel baking soda en voeg dit bij erbij.
Voeg de 4 eieren en 4 eetlepels melk bij en mix tot een gladde massa.

2
Done

CARAMELSAUS

Doe de 200 gram suiker met 125 ml water in een pannetje en zet op het vuur. Doe hier niks aan, laat een paar minuten prutten tot het een bruine caramel achtige kleur krijgt. Zet het vuur nu uit en roer met een garde in de caramel.
Verhit de slagroom in de magnetron zodat de kou eraf is en voeg deze beetje bij beetje bij. Niet alles in 1 x .

3
Done

STROOPWAFELS EN CARAMEL

Snij 4 stroopwafels in kleine stukjes (bewaar de andere 2 om de cake later mee te decoreren).
Vet een cakevorm goed in met boter en doe hier de helft van het cakebeslag in. Leg hier de stukjes stroopwafels op en ca. 4 eetlepels caramel en verdel dan de andere helft van het beslag erop.

4
Done

BAKKEN

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de cake ca. 1 uur in de oven. (ik heb een vrij snelle oven, 1 uur en 15 minuten kan ook). Check na een uur met een satéprikker in de cake, als deze schoon blijft is hij goed, blijft er nog beslag aan zitten, zet hem dan nog ca. 15 minuten terug.

5
Done

DECOREREN

Haal de cake voorzichtig uit de bakvorm en laat helemaal afkoelen.
Snij de overige 2 stroopwafels in stukjes.
Verdeel dan nog een paar eetlepels caramelsaus over de cake en plak hier de stukjes stroopwafel op.
Eet smakelijk! (ps je kan bij elk plakje cake nog een beetje caramelsaus serveren, zooo lekker).

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pulled chicken burrito 02
previous
Pulled Chicken Burrito
aardappel courgette ovenschotel 2
next
Aardappel-Courgette ovenschotel
pulled chicken burrito 02
previous
Pulled Chicken Burrito
aardappel courgette ovenschotel 2
next
Aardappel-Courgette ovenschotel

Add Your Comment