0 0
Pulled Chicken Burrito

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stuks wraps
2 stuks Avocado
Kip
500 gram Kipfilet
2 eetlepels BBQ Saus
1 stuks Bouillonblok kip
500 ml Water
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Peper en zout
Olijfolie
Rijst
2 kopjes Basmati rijst
2 stuks Sjalotten
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Gemalen koriander
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout
200 gram Zwarte bonen
Saus
3 eetlepels Mayonaise
1/2 eetlepel Sriracha saus
1 theelepel knoflookpoeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pulled Chicken Burrito

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Kip

  • Rijst

  • Saus

Directions

Share

Laat je vooral niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst want ik heb alles even goed op een rij gezet per onderdeel. Dat vind ik wat overzichtelijker en zie je precies wat je voor welk onderdeel nodig hebt. Het valt wel mee, het zijn voornamelijk kruiden en de meeste heb je misschien al in huis. 

Dat gezegd hebbende wil ik echt even laten weten hoe lekker deze pulled chicken burritos zijn. Echt, echt, echt verliefd op die dingen en die gaan hier zeker weten vaker op tafel komen.

Een echte burrito bevat rijst en bonen dus ik heb een heerlijke gebakken rijst versie gemaakt met zwarte bonen erdoorheen. 

De pulled chicken was a first en ik dacht dat dat mega ingewikkeld zou zijn maar niets is minder waar. Gewoon in een half uur heb je pulled chicken gemaakt. 

Het sausje was een beetje improviseren maar de combinatie van de romige mayonaise en de pittige sriracha met een vleugje knoflookpoeder paste weer heel goed bij de kip en rijst. 

Super eenvoudig deze pulled chicken burritos en al met al ben je ongeveer 3 kwartier bezig en dan heb je deze feestmaaltijd op tafel die ook nog eens healthy is. 

pulled chicken burrito 01

Steps

1
Done

KIP

Kijk voor de ingrediënten op de ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (druk op + bij mobiele versie).
Bestrooi de kipfilet met peper en zout, knoflookpoeder en paprikapoeder en bak om en om bruin in een diepe pan.
Voeg water en de bouillonblok bij (zorg dat de kip net niet helemaal onder staat).
Roer de bbq saus erdoorheen en laat op een laag vuur ca. 30 minuten stoven met de deksel op de pan.
Trek de kipfilet hierna uit elkaar met 2 vorken en laat in de saus liggen.

2
Done

RIJST

Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit olijfolie in een pan of wok en bak hierin de fijngesneden sjalotten glazig. Voeg de rijst bij en de paprikapoeder, komijn, koriander, knoflookpoeder en peper en zout.
Laat dit af en toe omscheppend ca. 2 minuten bakken op een laag laag tot middel vuur.
Laat de zwarte bonen uitlekken en voeg deze bij de rijst.

3
Done

SAUS

Meng de 3 eetlepels mayonaise met de halve eetlepel sriracha saus (sriracha is een pittige saus, je kan er ook meer bij doen als je van pittig houdt) en voeg de knoflookpoeder bij. Roer goed door elkaar.

4
Done

BELEGGEN MAAR

Snij de avocado in plakjes.
Beleg de wrap met de pulled chicken, rijst en saus en verdeel hier de plakjes avocado over.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
oosters stoofpotje 01
previous
Oosters stoofpotje
stroopwafelcake 1
next
Stroopwafelcake met caramelsaus
oosters stoofpotje 01
previous
Oosters stoofpotje
stroopwafelcake 1
next
Stroopwafelcake met caramelsaus

Add Your Comment