0 0
Piadina Caprese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Bloem
100 ml Olijfolie
1 theelepel Baking soda
1 theelepel Zout
200 ml Water Voeg geleidelijk toe, niet alles in 1 x
Mozzarella
Pesto
Rauwe ham
Zongedroogde tomaat

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Piadina Caprese

Een ongerezen platbrood belegd met heel veel lekkers. Dat is een Italiaanse Piadina.

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Dit stond al zo lang op mijn to cook lijstje want dit heb ik jaren terug eens gezien in Milaan. Ik was daar met vriendinnen lekker aan het shoppen en slenteren en we hebben uiteraard ook heerlijk gegeten. Pal voor de prachtige Duomo, echt onbeschrijfelijk mooi dat gebouw. 

 

stedentrip Milaan

 

En daar zag ik dus voor het eerst de piadina. Het is eigenlijk een soort wrap maar dan van brooddeeg en het hoeft niet te rijzen dus je bent echt zo klaar! Het is een kwestie van deeg maken, uitrollen en bakken in de pan. Dat kan iedereen!

Ik had hem nu belegd met een klassieke caprese met een lekkere Parmaham erop. Eerst wat pesto, verse mozzarella erop, zongedroogde tomaatjes en uiteraard wat sla. Daaroverheen Parmaham, optioneel natuurlijk want als je hem vega wilt houden dan laat je de ham weg. 

piadina 2

Supermakkelijk om te maken dus en superleuk om te serveren als je eens wat lekkers wil maken als je visite krijgt bij de lunch of het avondeten. Want deze piadina met een lekkere verse tomatensoep. Dan ben je klaar! 

Hieronder vind je stap voor stap hoe je zelf zo’n lekkere piadina maakt. 

Steps

1
Done

Doe de bloem, baking soda en zout in een keukenmachine met deeghaken. Giet de olijfolie erbij en kneed het deeg met de deeghaken. Doe beetje bij beetje het water erbij, niet alles in 1 keer!
Zo kan je bepalen wanneer je voldoende hebt. Als je een stevig deeg hebt en het is niet plakkerig dan is het goed. Kneed het nog een paar minuten met de deeghaken.
Heb je geen keukenmachine met deeghaken, geen probleem. Kneed het deeg op dezelfde manier maar dan met je handen. Maak een kuiltje in het midden voor de olijfolie en voeg geleidelijk water bij.

2
Done

Het deeg hoeft niet te rijzen dus kan je het meteen verdelen in kleine bolletjes en uitrollen tot een soort platte pannekoek.
Verhit een koekenpan (hoeft geen boter of olie in) en bak hierin het platbrood bruin aan 1 kant en heel kort aan de andere kant, dit is de binnenkant en hoeft niet zo bruin als de buitenkant te zijn.

3
Done

En dan lekker beleggen. Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
wraps krokante kip en coleslaw
previous
Wraps krokante kip en coleslaw
amandelcake 1
next
Amandelcake
wraps krokante kip en coleslaw
previous
Wraps krokante kip en coleslaw
amandelcake 1
next
Amandelcake

Add Your Comment