0 0
Oosters stoofpotje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Rundvlees
600 gram Chinese wokgroente
3 eetlepels Sojasaus
1 koffielepel Sambal
1 theelepel Trassipoeder
1 koffielepel Five spice kruiden
2 teentjes Knoflook
Peper en zout
Olijfolie
1 stuks Runderbouillonblok
500 ml Water
3 eetlepels Ketjap manis

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Oosters stoofpotje

Een heerlijk Oosters stoofpotje. Het ruikt niet alleen heerlijk in huis maar je zit s'avonds echt te smullen.

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Met stoofpotjes kan je zoveel variëren. Er staan er dan ook al heel veel op de blog. Vooral nu met de herfst en winter in aantocht vind ik het altijd wel wat hebben zo’n stoofpotje die staat te prutten. Je huis ruikt heerlijk en s’avonds hoef je niet veel meer te doen. Alleen wat aardappels of rijst koken. 

Zo ook met dit Oosters stoofpotje. Een heel makkelijke stoofpot en supergezond want er gaat een lading groente bij. Ik had gekozen voor de voorgesneden Chinese wokgroente, lekker makkelijk ook nog eens. Voor stoofpot kies ik meestal voor sukadelappen of riblappen, die blijven wat malser bij het stoven. 

In de middag zet je dit Oosters stoofpotje op en laat het zon 3-4 uur stoven. Een beetje zilvervliesrijst erbij koken s’avonds en de maaltijd is compleet. Een makkie, dit kan iedereen!

 

oosters stoofpotje 02

Steps

1
Done

VLEES

Kijk voor de ingrediëntenlijst bovenaan de pagina (klik op + bij de mobiele versie).
Snij het rundvlees in blokjes en bestrooi met peper en zout (ik kies altijd voor sukadelappen of riblappen).
Verhit olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees al roerend bruin op hoog vuur.

2
Done

GROENTE

Snij de teentjes knoflook in plakjes en voeg deze bij het vlees, bak ca. 1 minuut mee.
Voeg de Chinese wokgroente bij en roer alles goed door.

3
Done

KRUIDEN

Voeg de theelepel trassipoeder en de koffielepel five spice kruiden bij (een koffielepel is net iets groter dan een theelepel).
Voeg de 3 eetlepels sojasaus bij en de koffielepel sambal en roer alles goed door.

4
Done

STOVEN

Voeg als laatst de runderbouillonblok bij en giet heet water bij tot het vlees net onder water staat.
Roer nog een paar keer goed door en laat met de deksel erop, op het laagste vuur een paar uur stoven. Ik heb hem ongeveer 3,5 uur laten stoven.
Voeg op het laatst nog ca. 3 eetlepels ketjap bij (proef zelf even hoeveel ketjap nodig is qua smaak).
Kook er zilvervliesrijst bij en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappel bowl 1
previous
Zoete aardappel bowl
pulled chicken burrito 02
next
Pulled Chicken Burrito
zoete aardappel bowl 1
previous
Zoete aardappel bowl
pulled chicken burrito 02
next
Pulled Chicken Burrito

Add Your Comment