0 0
Naan brood met knoflook en zeezout – recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Bloem
2 stuks Eieren
8 eetlepels Melk
7 gram Gist 1 zakje van Dr. Oetker
1 theelepel Zout
2 eetlepels Olijfolie
20 gram Gesmolten boter
snufje knoflookpoeder Voor door de boter
handje zeezout Voor over het brood
1 eetlepel Gedroogde peterselie Voor over het brood

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Naan brood met knoflook en zeezout – recept

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

naan brood

Oké ik ben fan! Dit was de eerste keer dat ik zelf Naan brood maakte en het was makkelijk! En heel erg lekker!! Ik maakte het voor de eetclub bij de groene curry (waar ik het recept afgelopen dinsdag van deelde, je vindt hem hier). 

Naan brood is heel divers. Je kan het dus bij een curry eten en lekker dippen. Maar je kan hem ook bij de borrel serveren met allerlei smeersels. Of beleggen met allerlei lekkers. Daar ga ik binnenkort eens mee experimenteren en daar hou ik jullie natuurlijk van op de hoogte. 

Maar hoe maak je het nu eigenlijk dat Naan brood. Heel handig als je een keukenmachine met een deeghaak hebt maar anders kan je het deeg met de hand kneden. Bloem en gist zijn de belangrijkste ingrediënten en daarnaast gebruik je zout, melk, ei, olie en yoghurt. De exacte hoeveelheden vind je hieronder. Dit kneed je tot een mooi deeg en laat je ca. 1-2 uur rijzen op kamertemperatuur. 

Je kan Naan brood bakken in de pan of, zoals ik nu gedaan heb, in de oven op een hoge stand. Dan gaat hij lekker opbollen maar dat zakt weer in als je ze uit de oven haalt. 

Na het bakken smeer je ze meteen in met de gesmolten boter. Voor de extra smaak heb ik door de boter wat knoflookpoeder gedaan en daarna wat zeezout en gedroogde peterselie erover gestrooid. Lekker joh!

naan brood 1

Steps

1
Done

Meng bloem en gist door elkaar en doe in de keukenmachine. Voeg zout bij en de melk en kneed met de deeghaken door elkaar. Voeg de eieren, olijfolie en yoghurt bij en blijf kneden tot een glad deeg. Zet de stand van de keukenmachine hoog en kneed het deeg een paar minuten goed door elkaar.

2
Done

Strooi wat bloem in een bak en leg hier de deegbol in. Bedek met een theedoek en laat dit ca. 1-2 uur staan rijzen (niet op een koude plek).

3
Done

Na het rijzen verdeel je het deeg in 6 bolletjes. Rol ze met een deegroller uit tot ovalen.

4
Done

Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het deeg met 2 tegelijk ca. 8 minuten.

5
Done

Smelt de boter in een schaaltje en meng hier een halve theelepel knoflookpoeder doorheen.

6
Done

Zodra ze uit de oven zijn smeer ze meteen in met de gesmolten boter en bestrooi met wat zeezout en gedroogde peterselie.

Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
ham kaas rolletjes
next
Ham kaas rolletjes
ham kaas rolletjes
next
Ham kaas rolletjes

Add Your Comment