0 0
Kip Alfredo met broccoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram Penne
1 stuks Broccoli
500 gram Kipfilet
snufje Peper en zout
1/2 theelepel Paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
250 ml Kookroom light
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram Geraspte kaas
3 eetlepels Vloeibare boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip Alfredo met broccoli

Een romig pastagerecht met kip en broccoli. Lekker voor het hele gezin!

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

kip alfredo 2

Kip alfredo zie ik vaak voorbij komen op Pinterest. Een lekker romig pastagerecht met kaas en kipfilet. Ik heb er bij dit recept broccoli doorheen gedaan zodat je meteen een volwaardige maaltijd op tafel kan zetten. Zonder pakjes en zakjes maak je deze kip alfredo helemaal zelf. Supersnel want binnen een half uur ben je klaar. Pan op tafel en smullen maar!

We willen voor de doordeweekse maaltijd het liefst iets snel op tafel zetten maar we willen ook graag dat wij zelf maar met name onze kids voldoende groente binnenkrijgen. Mijn kids vonden dit gerecht heerlijk want de saus smaakt naar kaas (win), de kipfilet is lekker mals (win) en ze zijn dol op broccoli (win). Geen strijd aan tafel, een hapje met penne, kip en broccoli op de vork en de bordjes gaan schoon op. 

Gebruik je kookroom light dan is de maaltijd ook nog eens niet heel hoog in vet en kcal, maar kijk je daar helemaal niet naar dan kan je natuurlijk ook volle kookroom of zelfs ongeklopte slagroom gebruiken. Maar ik moet eerlijk zeggen ik proef in dit soort gerechten het verschil gewoon echt niet tussen gewone room of kookroom light. 

Het recept voor deze kip alfredo vind je hier en laat me weten wat je ervan vond als je het gemaakt heb! 

Steps

1
Done

Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.
Kook de broccoli ca. 10-15 minuten (bepaal zelf hoe gaar je hem wilt hebben).

2
Done

Snij de kipfilet in blokjes en strooi hier wat peper en zout, paprikapoeder en knoflookpoeder overheen, roer dit door.
Verhit de boter in een diepe pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
Voeg de kookroom en de Parmezaanse en geraspte kaas bij en roer alles goed door.
Laat op een laag vuur ca. 5 minuten prutten, tot de kip gaar is.

3
Done

Voeg de gekookte penne bij en roer dit goed door elkaar.
Voeg ook de broccoli bij en roer ook voorzichtig door elkaar.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
schuimgebak 1
previous
Schuimgebak voor de Pasen!
broodje sate
next
Broodje Saté met pindasaus en ketjapsaus
schuimgebak 1
previous
Schuimgebak voor de Pasen!
broodje sate
next
Broodje Saté met pindasaus en ketjapsaus

Add Your Comment