0 0
Gehaktballen in ketjapsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Half om half gehakt
10 eetlepels Paneermeel
1 stuks Ei
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Trassipoeder trassipasta mag ook, makkelijker verkrijgbaar in de supermarkt
1 koffielepel Sambal
1 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Serehpoeder
100 ml Ketjap manis
1/2 stuk Bouillonblok rund
2 eetlepels Bruine suiker
4 eetlepels Allesbinder
3 eetlepels Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gehaktballen in ketjapsaus

Deze gehaktballen in ketjapsaus heb je heel snel gemaakt en zijn zalig met rijst en groente! Makkelijke maaltijd..

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Het is zomervakantie, en dan wil ik niet te lang in de keuken staan voor het avondeten. Even 6 weken uit het ritme, veel leuke uitstapjes, veel uit eten of bbq-en. Dan wil je makkelijke recepten die snel klaar zijn en laat ik die nu net hebben voor jullie. 

Vorige week maakte ik deze heerlijke gehaktballen in ketjapsaus en dat ging supersnel. Ik kookte er rijst bij en bakte er de bekende gebakken spitskool bij (favoriet van Richard, recept vind je hier). 

gehaktballen in ketjapsaus 2

 

Een makkelijke maaltijd die niet makkelijk smaakt. Daar wordt iedereen blij van. 

Hoe je de heerlijke gehaktballen in ketjapsaus maakt vind je in de stappenbeschrijving. De ingrediëntenlijst vind je bovenaan de pagina. Die klapt uit als je op het plusje drukt  (geldt voor mobiele versie). 

Eet smakelijk alvast!

Steps

1
Done

Vermeng het gehakt met de 10 eetlepels paneermeel, het ei, de koffielepel sambal en theelepel knoflookpoeder, uienpoeder, serehpoeder en trassipoeder. Meng goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.

2
Done

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin, ca. 2 minuten.
Zet het vuur laag en voeg de ketjap bij.
Meng het bouillonblokje met 200 ml heet water en voeg dit bij de balletjes. Voeg de 2 eetlepels bruine suiker bij en roer voorzichtig door.
Voeg de 4 eetlepels allesbinder bij zodat de saus kan indikken.
Zet op een laag vuur met de deksel op de pan voor ca. 10-15 minuten tot de balletjes helemaal gaar zijn.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zoete aardappel quiche 1
previous
Zoete aardappel quiche
caramel frappuccino 1
next
Caramel Frappuccino
zoete aardappel quiche 1
previous
Zoete aardappel quiche
caramel frappuccino 1
next
Caramel Frappuccino

Add Your Comment