0 0
Gebakken Spitskool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Gesneden spitskool
1 theelepel Sambal
1/3 theelepel Kerriepoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel Trassi
1 theelepel Sambal
3 eetlepels Ketjap manis
2 eetlepels Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gebakken Spitskool

Gebakken spitskool is lekker bij rijst en kip, heel gezond en zo gemaakt!

  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Deze gebakken spitskool is echt zo ontzettend makkelijk om te maken en een groot favoriet hier in huis (bij de volwassenen dan hoor, want je kan het niet prakken he dus dan is het lastig eten voor de kids ;-) ). We eten het bij gebakken rijst en kip en dan zitten we echt te smullen. Heel gezond natuurlijk, want boordevol vitamine en heel laag in kcal dus je kan er lekker van opscheppen. 

Je maakt het lekker met wat kruiden, ik gebruik kerriepoeder, trassi en knoflook. Om de gebakken spitskool iets pittiger te maken doe ik er een theelepel sambal in (soms wat meer) en wat ketjap. Even laten smoren en je hebt allemaal blije gezichten aan tafel!

Hoe je deze gebakken spitskool zelf maakt zie je bij de stappen onderaan. De ingrediëntenlijst staat bovenaan de pagina. 

Steps

1
Done

Verhit olijfolie in een pan of wok en bak hierin de spitskool op hoog vuur al roerend.
Voeg 1/3 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel sambal bij en roer goed door.
Bak dit ca. 3 minuten.
Voeg nu de 3 eetlepels ketjap bij, roer goed door en zet het vuur laag. Laat nog ca. 5-10 minuten op een laag vuur garen, roer af en toe door.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip lasagne 1
previous
Kip Lasagne met Spinazie
pizza bagels 1
next
Pizza Bagels
kip lasagne 1
previous
Kip Lasagne met Spinazie
pizza bagels 1
next
Pizza Bagels

Add Your Comment