• Home
  • Diner
  • Broodje Saté met pindasaus en ketjapsaus
1 0
Broodje Saté met pindasaus en ketjapsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Kipfilet
500 gram Speklappen
12 eetlepels Ketjap manis
2 teentjes Knoflook
1 theelepel Kerriepoeder
2 theelepels Trassi
2 theelepels Sambal
200 ml Ketjap manis Voor de ketjapsaus
2 eetlepels Bruine suiker Voor de ketjapsaus
2 stuks Sjalotten Voor de ketjapsaus
3 teentjes Knoflook Voor de ketjapsaus
1 koffielepel Sambal Voor de ketjapsaus
6 stuks Broodjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodje Saté met pindasaus en ketjapsaus

Broodje kipsaté of broodje speksaté! Welke kies jij?

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hier krijg ik meteen weer trek in als ik de foto’s zie. Een broodje saté. Zo onwijs lekker. Ik had 2 verschillende soorten gemaakt. Een broodje kipsaté en een broodje speksaté. Daarbovenop een heerlijke zelfgemaakte ketjapsaus en een pindasaus. 

Het recept van de pindasaus vind je hier

Het is echt een hele hap die broodjes saté, ik kreeg ze niet op. Ik heb het echt geprobeerd want ze waren zo lekker! Ken je dat, dat je echt niet meer kan maar het is zo lekker dat je toch door wil eten. Alleen je ontploft als je verder gaat. Je weet dat je later spijt hebt, dan denk je ohhh had ik dat lekkere broodje saté net maar opgegeten. Maar, het zal niet de laatste keer zijn dat ik ze maak dus ik ben toch maar gestopt. 

Speksaté kan je trouwens ook van de bbq eten, dat recept vind je hier

broodje sate 2

 

broodje sate 3

 

 

Steps

1
Done

Snij de kipfilet en de speklappen in kleine blokjes en doe ze elk in een aparte schaal.
Voeg in beide schalen 6 eetlepels ketjap, 1 fijngeperst teentje knoflook, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel trassi (poeder of pasta) en 1 theelepel sambal. Meng goed door elkaar en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur (mag ook een hele dag of nacht).

2
Done

Maak de ketjapsaus door de sjalotten en de knoflook fijn te snijden en kort te bakken in wat olie. Voeg hier de 200 ml ketjap bij en de sambal en bruine suiker. Zet het vuur laag en blijf zachtjes roeren ca. 1 minuut. Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast.

3
Done

Zodra je de saté gaat bereiden verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de kipsaté en in een andere pan de speksaté rondom bruin en gaar.

4
Done

In bovenstaande tekst staat de linkg naar de zalige pindasaus.
Snij de broodjes open en vul deze met de saté. Verdeel er 1 eetlepel ketjapsaus over en een sauslepel pindasaus.
Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kip alfredo
previous
Kip Alfredo met broccoli
champignon taartje 1
next
Champignon taartjes met truffel
kip alfredo
previous
Kip Alfredo met broccoli
champignon taartje 1
next
Champignon taartjes met truffel

Add Your Comment