0 0
Ajam Ketjap Pedis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo Kippendijen
Peper en zout
2 stuks Rode pepers
3 teentjes Knoflook
6 blaadjes Djeroek poeroet verkrijgbaar bij de toko
6 blaadjes Salam verkrijgbaar bij de toko
1 theelepel Laos poeder
1 klein blikje Tomatenpuree
5 schijfjes Citroen
50 ml Ketjap manis
3 eetlepels Suiker
3 eetlepels Olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ajam Ketjap Pedis

Met dit Indonesische gerecht waan je je in Indonesië maar je maakt het gewoon zelf in je eigen keukentje!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Dit gerecht zag ik ooit bij het 24 Kitchen programma Zoals alleen oma dat kan voorbij komen en het zag er zo lekker uit! Nu ben ik natuurlijk dol op de Indonesische keuken, het is echt mijn favoriet. Ik heb er een hele categorie aan besteedt op mijn blog en nu dacht ik ik ga deze ajam ketjap pedis ook eens maken om op mijn blog te delen. 

Zo kunnen jullie hem zelf ook maken. Wil je het filmpje zien hoe oma Irma deze ajam ketjap pedis maakt bij Danny Jansen klik dan hier

Verder staat in de stap voor stap beschrijving duidelijk hoe je het moet maken onderaan de pagina. En de ingrediëntenlijst vind je bovenaan. Ga naar de toko en haal lekker de salam en djeroek poeroet blaadjes en de laos poeder. Altijd handig om in huis te hebben voor andere Indonesische gerechten. 

Server deze ajam ketjap pedis met gebakken rijst en gebakken spitskool en je hebt een hemelse maaltijd. 

 

ajam ketjap pedis 2

Steps

1
Done

Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kippendijen om en om bruin. Haal ze eruit en leg ze apart op een bord.

2
Done

Snij de pepers en knoflook fijn en bak deze in de pan waar je de kippendijen uit hebt gehaald, ca. 3 minuten. Voeg de ketjap en suiker bij en als laatst de plakjes citroen en de blaadjes salam en djeroek poeroet bij en roer goed door. Laat ca. 5 minuten op een laag vuur prutten.

3
Done

Voeg nu de kippendijen bij. Schep voorzichtig om zodat de kippendijen goed bedekt zijn. Zet op het laagste pitje en laat ca. 20 minuten prutten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alles in een ovenschaal of laat in de pan als je een pan gebruikt die in de oven kan zoals ik nu.
Zet de kippendijen nog 30 minuten in de oven. Draai na ca. 20 minuten de kippendijen om zodat ze lekker sappig blijven aan beide kanten.
Serveer met rijst en groente. Eet smakelijk!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pizza bagels 1
previous
Pizza Bagels
mexicaanse burgers 1
next
Mexicaanse burgers
pizza bagels 1
previous
Pizza Bagels
mexicaanse burgers 1
next
Mexicaanse burgers

Add Your Comment